Röste och Norrborn blev utan vatten

Vid 8.30-tiden i måndags försvann plötsligt vattnet för invånarna i Röste och Norrborn norr om Bollnäs. Det hela berodde på en avgrävd ledning på den plats i Norrborn där Peab ska uppföra nya lokaler för Kesam industrilackering, skriver Ljusnan. Men felet åtgärdades ganska snabbt. Göran Wikman vid tekniska förvaltningen säger att det inte var något komplicerat brott att åtgärda. Först uppgav entreprenören att skadan orsakats genom markvibrationer, men senare kunde man konstatera att ledningen grävts av. Under reparationsarbetet kördes vattendunkar ut till industrierna på västra sidan av järnvägen. Företagen längs Tegelbruksvägen drabbades inte av avbrottet. Vid 13.30-tiden hade alla berörda fått tillbaka vattnet igen.
En promenad mot cancer


Foto: Pär Nordqvist
FÖRST UT. Eva Celin-Andersson var den första att betala startavgiften vid lördagens promenad. Henrik Lang ger henne tipslapp.PÅ GÅNG MOT CANCER. Maria Frost, Peter Frost, Alice Zetterlund och Einar Zetterlund på gång för en god sak.

Av Pär Nordqvist, 0278–201 46
En promenad mot cancer. Så kan man sammanfatta lördagens evenemang i Röste. Omkring 25 personer kom för att gå en tipspromenad där intäkterna gick direkt till Cancerfonden.
I Röste arrangerades på lördagen (29/10) en tipspromenad i byn. Alla deltagare fick betala en startavgift som sedan gick till Cancerfondens arbete att forska om och förebygga cancer. Deltagarna fick svara på tolv mer eller mindre svåra frågor. Barnen hade särskilda frågor. Bland de klurigaste var en fråga om blindskrift och hur Englands flagga ser ut. Flera av deltagarna hade elva rätt och lotten avgjorde vilka som fick komma fram och hämta ett pris när alla gått i mål. Vinnare blev Anders Engstrand, Eva Zetterlund, Stefan Bengtsson och Monica Wallgren. I barnklassen belönades bland andra Isak Engstrand, Pontus Wickbers och Calle Frost. Sammanlagt samlades drygt 600 kronor in under de två timmar tipspromenaden var igång. Många föreningar runt om i landet hade aktiviteter denna lördag i samband med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, som för övrigt samlat in över 28 miljoner kronor bland annat under den stora bröstgalan i TV3 den 25 oktober. Promenaden i Röste var inte knuten till Rosa Bandet-kampanjen utan var en enskild insats för Cancerfondens insamling.
Höstens vackra färger


Foto: Pär Nordqvist
VACKRA LÖV. De här vackert lysande höstlöven är fotade en bit nedanför Dönje kraftverk i Röste. Hösten är en väldigt vacker årstid. Och denna höst har varit, och är fortfarande, ovanligt varm.Foto: Pär Nordqvist
SURT SA RÄVEN... Det är nästan så att man vill provsmaka ett rönnbär. De ser så läckra ut.

Fler nyheter:
Tipspromenad i septembersolen
Sursrömmingsfest för femte året
Röstelag vann träningsmatch i fotboll. Singelolycka i Röste
Grillfest vid Dönjegården
Mysigt midsommarfirande på Dönjegården

Så når du Röste Bygdegårdsförening:
Postadress:
Röste Bygdegårdsförening c/o Nina Norell
Röste Träskrinnsbacken 1545
821 94 Bollnäs
Telefon: 0278–203 54 (Nina Norell).
E-post: rostebygdegardsforening@passagen.se

Dönjegården: 0278–200 90.
Hyra Dönjegården? Kontakta Eva Zetterlund, tfn 0278–200 78.

Webbansvarig: Pär Nordqvist

hit counters
PeoplePC Accelerated ISP Access
Antal besökare sedan 20 juni 2005.