Röste.nu – Röste.nu-logotype 2018
Nummer 4 – december 2022

Nyheter
Röste.nu – Bygdens Nytt nr 4 2022 – Skadad gräsmatta efter buskörning vid Dönjegården
Foto: Pär Nordqvist, 2022 Kamera: Nikon D7000.
BUSKÖRNING. Spår efter buskörning på gräsmattan vid Dönjegården. Skadegörelsen upptäcktes på söndagen av bland andra Åse Järpenge.

Skadad gräsmatta vid Dönjegården
Spår efter buskörning upprör

RÖSTE 2 oktober 2022
På söndagen upptäcktes djupa spår på gräsplanen vid Dönjegården. Spåren hade orsakats av att någon eller några kört med bil och sladdat runt i gräset natten mellan fredag och lördag. Det här är andra gången i år som gården drabbas av den här typen av skadegörelse.


Även i april fanns hjulspår i gräset från buskörning, men den här gången har det blivit allvarligare skador. På vissa ställen är spåren ett par centimeter djupa. Man har kört i cirklar och haft ’’kul’’ så att säga. På söndagseftermiddagen anlände två styrelsemedlemmar till Dönjegården och beslut togs om att upprätta en polisanmälan.
   – Det har varit fest här på lördag kväll, men festdeltagarna ligger inte bakom det här. Det här har hänt tidigare, säger Åse Järpenge, sekreterare i föreningen, efter kontakt med ordförande Nina Norell. Grannarna hade inte märkt av att någon bil kört omkring på gräsmattan, men festen hade både hörts och setts under sen lördagskväll.
   Åse Järpenge igen:
   – A-traktorer kör på Fröstevägen nattetid och man hör både motorljudet och hög musik. När det blir ljust ser man hur de har sladdat på vägen.
   Föreningen funderar på att sätta upp någon form av övervakning, men har även tankar på att placera ut stora stenar vid öppningar och på så sätt förhindra skadegörelse.
   En tid efter händelsen polisanmäldes den via polisens hemsida, men chansen att det hela ska klaras upp är i princip obefintlig.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83

Röste.nu – Bygdens Nytt nr 4 2022 – Skadad gräsmatta efter buskörning vid Dönjegården
HJULSPÅR. Vid buskörningen har fordonet slitit upp gräset och orsakat de här skadorna.
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida