Röste.nu – Bygdens Nytt nr 4 2019 – Småsaker med Pär Nordqvist

Nummer 4 – augusti 2019

Pär NordqvistSmåsaker
med Pär Nordqvist
Biljakt på riksväg 83 i arla morgonstund

RÖSTE 21 juli 2019
Tidigt på söndagsmorgonen, vid 02.30 för att vara exakt, vaknade jag av att måsarna, som byggt bo på skorstenen, förde ett väsen som man bara kan vakna av. Det blev inte mer sömn på en stund. Drygt en timme senare, ca 03.50, skulle jag precis försöka somna om. Då hör jag ett utryckningsfordon på håll. Jag kliver genast ur sängen och går fram till fönstret.

   Jag blir vittne till en biljakt! Det kommer en mörk bil i en otrolig hastighet genom Röstekorsningen, säkert runt 160–180 kilometer i timmen, några hundra meter efter kommer polisen i full fart med blåljus och sirener. Den jagade bilen försvinner snabbt bortom synhåll, polisen likaså. Jag hinner se dem försvinna norrut. Jag blev riktigt uppspelt av det här. En kvart senare, strax efter 4, kommer en bil körande på Åsbackavägen i hög fart. Det är polisen. Vet inte om det är samma bil som på riksvägen. Den kör mot Åsbacka, men återvänder efter några sekunder. Vände troligen på en parkering och kör tillbaka, tar vägen mot bron över ån, över farthindret och upp mot Dönjegården, dock utan blåljus och tuta. Sen vet jag inget mer, jag måste sluta...Foto: Pär Nordqvist, 2019. Kamera: Samsung Galaxy S8+.

Solnedgång över somrigt Röste

RÖSTE 24 juli 2019
Det är mörkt på kvällarna så här i slutet av augusti. Här en bild från Röstes pulsåder, Åsbackavägen, vid 22-tiden på onsdagskvällen den 24 juli. Är det inte lite för lugnt och stilla? Inte en människa syns till. Kanske lugnet före stormen...

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida