Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 3 – augusti 2023

Ordföranden har ordet
’’Hösten kommer snart, det går med vindens fart...’’

Hej igen, läsare och medlemmar!
I rubriken citeras Tomas Ledins eviga sommardänga ’’Sommaren är kort.’’ Och det stämmer att hösten kommer snart. Det är bara att acceptera. Sommaren har varit både bra och mindre bra om man tänker på vädret. Juli regnade bort med fortsättning i augusti, då Hans ställde till det ordentligt lite här och där.
   Nere på Per-Ers udde hade vattnet sköljt in bland björkarna ett tjugotal meter från älven. Ljusnan var som ett vilddjur. Galvån har dock inte drabbats på värsta viset, men mer vatten även där. Se bilder här.


Hänt sedan sist
Nationaldagsfirande med fika, nationalsång och motionsbingo, mycket folk och väldigt trevligt. I år firade Sverige 500 år som självständig nation samtidigt som det var lika många år sedan Gustav Vasa valdes till kung vid riksmötet i Västerås den 6 juni 1523. Men det var det nog inte många som tänkte på under firandet.

   Midsommarfirande vid Dönjegården Vi klädde stången på torsdag kväll. På mid-sommaraftonens morgon åkte jag med flera till Göteborg för att gå på Bruce Springsteens konsert på Ullevi på midsommardagen. Den var sk*tbra, ångrar inte att jag åkte. Firandet på Dönjegården hade också varit bra, med många sålda bakelser, har jag hört. Omkring 80 personer firade i Röste och det får vi vara nöjda med. Tack till alla som bistod vår ordinarie personal.

   Ankracet gick fort eftersom vattennivån i Galvån var högre än normalt. Det tog 14 minuter från start till mål. Nytt för i år var att sekretariatet och grillstationen flyttat lite längre ner, till platsen mittemot Strandbergs rivna lada för att vara exakt. Här hade man bra utsikt över ån och det var ingen ledsen för när de första ankorna tittade fram. Sedan flyttade alla till hagen och bron för att se målgången. STORT GRATTIS till oss som vann! Jag var ju faktiskt en del av vinnartrion när jag kammade hem andrapriset på 1 000 kronor. Kim Forsman vann storkovan på 5 000.
   Jag kan inte påstå att jag fyllde Hans Lindbergs plats som kommentator, men vi får hoppas att han kommer tillbaka nästa år. Han hade lite annat för sig i år, uppdrag å musikens vägnar.
   Grillfesten efter ankracet var väldigt trevlig. Jag bjöd familjen på pizza, så var den prissumman spenderad, men jättekul att vinna. Det hade förstås kunnat vara lite fler deltagare, vi var kanske runt 20. Bland deltagarna fanns ett par återvändare, Röstebor som flyttat men som återvänder lite då och då när de har möjlighet. Läs mer här.


Det händer i Röste i höst
Kräft- och surströmmingsskiva i Dönjegården, 2 september. Den nionde höstfesten är på gång. Anmälan till mig som vanligt, senast 25 augusti.

   Kulturdag i och vid Dönjegården, lördag 28 oktober. I skrivande stund kan vi utlova kolbullar och minimotionsbingo på fotbollsplanen. Har ni några ’’hemmagjorda alster’’ att visa upp, ring gärna mig på 0278–200 90. Det är så roligt om lokala konstnärer eller hantverkare ställer ut.

   Vi har fortfarande ”tomma stolar i styrelsen”, hör av er, det är inte så betungande. Vi söker två ordinarie ledamöter till anläggningskommittén och två suppleanter till aktivitetskommittén.

   För allas kännedom, om ni sett kameraskyltarna på Dönjegården, så har föreningen installerat larm och övervakning på grund av tidigare skadegörelse.

   Ha en skön höst! Vi ses i Dönjegården.

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening


Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, maj, augusti och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 308 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke bestält insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2023
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida