Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 3 – augusti 2023

Nyheter
Röste.nu – Nyheter – Semfiinal för Nina och Stefan i hambon 2023
Foto: Pär Nordqvist, 2023. Kamera: Nikon D7100.
HÄLSINGEHAMBON TILLBAKA I BOLLNÄS. På lördagen avgjordes Hälsingehambon i Hårga, Bollnäs, Arbrå och Järvsö. Här dansar Stefan Sonefors tillsammans med debutanten och gästdansaren Nina Söderquist i danspaviljongen i Folkets Park.

BOLLNÄS/RÖSTE 8 juli 2023
I år återvände Hälsingehambon till Bollnäs efter ett uppehåll på ungefär tio år med pandemin inräknad. Bollnäsetappen avgjordes i danspavil-jongen i Folkets Park ute på Långnäs. Röstebon Stefan Sonefors dansade med en hälsingeartist.


Gästdansare under dansen och även artist vid finalen i Järvsö var Alfta-bördiga Nina Söderquist, som hade en danspartner från Röste, nämligen Stefan Sonefors. Paret nådde semifinal i Järvsö, men där tog det stopp. De är ändå nöjda med sin insats.
   – Vi hade en fantastisk dag och är jättenöjda med placeringen! Man måste komma ihåg att Nina aldrig hade testat hambo tidigare och att det verkligen inte gick att få till träningen före särskilt bra, säger Stefan Sonefors och tillägger att Nina har ett järnpsyke och verkligen ville lära sig hambons svåra teknik.
   Men Bollnäsetappen på Långnäs tyckte i varje fall Stefan hade sina brister.
   – Den gillade jag inte alls. Fattar inte varför vi dansade inomhus i mörkret. Men jag gissar att många fler än jag tycker så. Parken är alldeles för fin för att dansa inomhus. Det borde man hitta en annan lösning på nästa år, säger Stefan.
   Sammanfattningsvis blev det ändå ett bra betyg för hambodagen.
   – Ja, det är ett roligt evenemang och jag ser fram emot 60-årsjubiléet 2025.
   För sjunde gången stod Karin Erhardsson från Ljusdal och Mikael Eriksson från Norrköping som segare i Hälsingehambon när finalen i Järvsö avgjorts.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83

Röste.nu – Nyheter – Semfiinal för Nina och Stefan i Hälsingehambon 2023
DEFILERING. De 150 dansarna har nått danspaviljongen i Folkets park efter defilering, bland dem Nina Söderquist och Stefan Sonefors.

Röste.nu – Nyheter – Semfiinal för Nina och Stefan i Hälsingehambon 2023
FRISTIL. Ett av paren visade upp andra förmågor sedan domarna gjort sitt jobb.
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida