Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 3 – augusti 2023

Familjärt
Röste.nu – Bygdens Nytt nr 3 2023 – Familjärt – Musikalisk släktträff i Röste
Foto: Pär Nordqvist, 2023. Kamera: Nikon D7100.
UNIK SPELNING I RÖSTE. Syskonen Pontus och Lisen Hagberg spelade tillsammans på en släktträff hemma hos föräldrarna Rolf och Anita i mitten av juli. Pontus är sedan länge känd som artisten och musikskaparen Evan.

Musikalisk släktträff i Röste

RÖSTE 19 juli 2023
Det var tänkt att släktmiddagen skulle avnjutas på altanen, men regnet satte stopp för det. Allt fick flytta in i vardagsrummet hemma hos Rolf och Anita Hagberg. Släkten kom i alla fall.
   Paret har bott i Röste sedan 1978, först i lärarbostaden mittemot Röste skola och sedan i eget hus byggt i början av 1990-talet.
   Under släktträffen deltog även Curt och Monica Strömgren, nära vänner till familjen Hagberg sedan tiden i lärarbostaden. Både Anita och Rolf har jobbat som lärare, precis som Curt och Monica. På senare tid har Rolf även jobbat som yogalärare, både i och utanför skolan. Det blev en hel del tillbakablickar på åren som gått, med betoning på epoken i och kring Röste skola men även en nutidsuppdatering.
   Familjens musikaliska sida gavs det prov på när Pontus ”Evan” Hagberg och systern Lisen spelade piano och fiol. ’’Sommarsång’’ (Frösöblomster) av Wihelm Peterson-Berger och temamusiken ur filmen Pianot, ’’The heart asks pleasure first’’ (The promise) av Michael Nyman framfördes till rungande applåder och jubel.
   Det här var andra året på rad som familjen Hagberg ordnade släktträff i Röste.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83

Röste.nu – Bygdens Nytt nr 3 2023 – Familjärt – Musikalisk släktträff i Röste
SLÄKTMIDDAG HOS HAGBERGS i samband med kusinträffen i juli.

Röste.nu – Bygdens Nytt nr 3 2023 – Familjärt – Musikalisk släktträff i Röste
ANITA OCH ROLF HAGBERG utanför bostaden i Röste.
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida