Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 3 – augusti 2022

Ordföranden har ordet
Lyckat firande i dagarna två

Hej igen, läsare och medlemmar!
Sommaren går mot sitt slut, men värmen hänger kvar, i alla fall i skrivande stund (22 augusti 2022). Det blev en tidvis varm och het sommar, särskilt midsommarhelgen. Vi får vara nöjda!

Hänt sedan sist
Nationaldagsfirande med ganska mycket folk vid Dönjegården. Minimotionsbingon var uppskattad, likaså ankdammen. Barnen fick prova på att tatuera sig, men lugn, det var bara gnuggisar, som går att tvätta bort.

   Midsommarfirande med mycket folk trots värmen. Var det en rekordvarm midsommar här i Röste? Någon som minns? Rulltårtsbakelsen gick åt som smör i det berömda solskenet. Kökspersonalen hade fullt upp. Dansen avslutades tidigare på grund av värmen, men Raketen satte punkt som vanligt.

   Midsommardagen med 70-årskalas. Nej, det var inte jag som fyllde utan Dönjegården. Det blev ett trevligt jubileum med en stor bildvisning som Henrik Lang höll i. Många Dönjeveteraner, det vill säga de som var med från början när gården byggdes, deltog och tyckte att det var väldigt roligt att se de gamla bilderna från början av 50-talet. Vi fick låna en film av Lena, dotter till Lars-Holger Röstlund. Filmen visade byggandet av Dönjegården och delar av invigningen. Tyvärr finns inget ljud då filmen spelades in med en kamera som saknade ljudupptagning. Filmen finns att köpa på USB-minne. Ring mig på 0278–200 90 för beställning. Pris 150 kr.
   Eftermiddagen avslutades med ett föredrag av 88-åriga Kajsa Rudin från Örebo, som varit med från ax till limpa. Hon berättade om sina personliga minnen kring Dönjegården, Snoddas betydelse och det hela avslutades med att altanen sjöng ’’Flottarkärlek’’ streamat från en mobiltelefon som Kajsa höll i. Ett lyckat jubileum, även om det inte kom så många utöver veteranerna. Grattis till Lars Järpenge, som vann bänkbordet i jubileumslotteriet.


   Ankracet den 6 augusti blev en blöt historia. Det regnade hela tiden tävlingen pågick. Presenningen, under vilken sekretariatet och serveringen huserade, fick tömmas på vatten uppreprade gånger. Tipsrundan ställdes in. Men ankorna kom i mål, och det ganska snabbt. Förstapriset gick till Stefan Bengtsson, som fick ta emot det av mig hemma hos sig en stund efter målgången. Tack till tvåan Lisa Nilsson (ej artisten) som skänkte sin vinst på 1 000 kronor tillbaka till vår kassa. Trean hette Gun och kom från Göteborg.
   Det kom inte många till grillfesten på kvällen, omkring 15 personer. Det har troligen aldrig varit så få, men maten var god.


Det händer i Röste i höst
Kräft- och surströmmingsskiva, fredag 2 september i Dönjegården, anmälan till mig senast 29 augusti. Vi vet inte om det går att få tag på årets surströmming, då det är en bristvara.

   Kulturdag i Dönjegården, lördag 29 oktober. Det blir en fortsättning på jubiléet, kan man säga. Jag hoppas att vi hunnit gå igenom alla pärmar som vi fått från Lars-Holger via dottern Lena, det är en guldgruva gällande huset. Vi visar jubileumsfilmen igen, så ni som missade den i juni får en ny chans. Det blir även kolbullar, som verkar vara en dragare.

   Vi har även beställt nya högtalare till Dönjegården, då den ena slutar att fungera ibland. De är uppkopplingsbara mot externa enheter.
   Tack för mig, vi ses på Dönjegården, hoppas jag.

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening


Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, maj, augusti och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke bestält insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2022
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida