Röste.nu – Bygdens Nytt nr 1 2020 – Ordföranden har ordet

Nummer 1 – februari 2020

Ordföranden har ordet
Rekordmånga dansade ut julen

Hej igen läsare och medlemmar!
Nu har vi fått ett nytt år och ett nytt årtionde. 20-talet är här. Rent vädermässigt har allt börjat väldigt udda. I skrivande stund (28 januari) är det grådisigt med tre plusgrader, och inte en snöflinga så långt ögat når. Blir det vinter eller kommer våren på riktigt om ett par veckor? Kommer träden att blomma redan i april? Känns oerhört märkligt i så fall. Vi får se.


   I backspegeln:
Sedan förra gången har vi haft grötfest i Dönjegården med dragning i skinklotteriet. Vi gratulerar Er som vann. Hoppas maten smakade. Jag hade sålt vinstlotten igen, men vann inget själv – är det någon som tror att jag är bitter? Jag tror det i alla fall. Jag var inte där själv men det hade visst varit trevligt. Många tyckte att luciatablån var ’’gullig.’’ Det var den också.
   Tomtekvällen ställdes in i år efter 2018 års tapp i antal besökare. Desto fler kom på julgransplundringen den 11 januari. Vi noterade ett besöksrekord då omkring 80 personer deltog. Hela 39 barn fick reflexer och godis av tomten. Jätteroligt att så många kom. Vi måste ha mer fika förberett till nästa gång, många barn och föräldrar samt mor- och farföräldrar firade med oss och kaffebrödet gick åt snabbt.


   Kommande aktiviteter:
Föreningsstämma i Dönjegården fredag den 21 februari. Det är dags att summera verksamhetsåret 2019 och utse en styrelse för 2020. Gällande styrelsens sammansättning söker vi tre nya ledamöter: två till anläggningskommittén och en till aktivitetskommittén. Är Ni intresserade ska Ni höra av Er till valberedningen omgående (Hans Lindberg eller Palle Mårtensson). KOM IHÅG att betala medlemsavgiften före stämman. Inbetalningskort medföljer denna tidning för Er som inte betalar digitalt.
   I år har vi valt bort middag eftersom vi har ett evenemang även kvällen därpå, den 22 februari:
   Musikern och underhållaren Janne Krantz, känd från Iggesundsgänget, kommer till Dönjegården för att roa oss ett par timmar. Det blir mycket sång, musik och skratt. Vi säljer fika i pausen. Varmt välkomna till en unik kväll!

   Vi annonserar för Valborgsfirandet redan i detta nummer, då ingen tidning kommer ut förrän i maj. Valborg blir som vanligt. Nu finns ingen snö att oroa sig för. För två år sedan fick vi slopa majkasen då det var mycket snö långt in i april. Under Valborgsfirandet blir det dragning i kontantlotteriet, som drar igång den 1 mars.

   Nyheter om hemsidan, www.röste.nu. Den är nu en säker sida, vilket innebär att den står emot cyberattacker och andra hot på nätet mycket bättre än tidigare. Att den är säker kan man se genom att det är ett litet lås intill adressen i webbläsarens adressfält. Man kan också se det genom att adressen börjar med ’’https’’ i stället för ’’http.’’ (Http står för hypertext transfer protocol). Fortsätt att besöka vår hemsida, det är vi så glada för.

  Ha en fortsatt trevlig vårvinter så ses vi i Dönjegården inom kort!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida