Nummer 1 – februari 2020

Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000.
RELFEXER OCH GODIS AV TOMTEN. Både nyttiga och mindre nyttiga saker delades ut av tomten i form av reflexer och godispåse till alla barn.

Tomten populär på Röstes julgransplundring
80 personer deltog i julfest i Dönjegården

RÖSTE 11 januari 2020
Med stor sannolikhet sattes rekord i antal besökare på julgransplund-ringen i Dönjegården i Röste på lördagseftermiddagen. Omkring 80 personer (vilket är gårdens maxantal) dansade ut julen, fikade och fick påhälsning av tomten.


Någon snö, eller vinter över huvud taget, kunde inte Röste bjuda på, men däremot plusgrader och blåst. Inte riktigt vad man önskar sig när julen ska dansas ut, kanske. För fyra år sedan kom tomten i släde dragen av häst, men det var bara att glömma denna gång. Vid 14-tiden började folk anlända till Dönjegården och julgransplundringen 2020 inleddes med fika. I år hade så många bord ställts fram så att utrymmet för dansen blev mindre än det brukar. Innan dansen drog igång fick extrabord ställas fram, så många kom! Fikabrödet tog slut snabbt, mer fick hämtas ur frysen i källaren.
   Aktivitetskommitténs Hanna Alfredsson hälsade alla välkomna och dansen kring granen inleddes under ledning av henne. Som sagt, det blev lite trångt kring granen, men allt gick bra. Några nya lekar var med i år, bland dem Tomten och haren eller I ett hus vid skogens slut. Raketen avslutade som vanligt.


För lite dans
Så kom äntligen tomten! Han kanske var mer eftetrtraktad i år i och med att tomtekvällen uteblev före jul. Barnen flockade kring honom, alla ville ha något gott, och tomten delade ut saker som man både hade nytta och glädje av, nästan som ett Kinder-ägg. Varje barn fick en reflex och en godispåse. Reflexer behövs i mörkret och godis, ja det finns det behov av hela tiden.
   Med på plundringen var Helene Sundström med barnbarnen Emma-Lee, Scott, Alva och lille Ymer, en månad.
   – Barnen och jag tyckte det var roligt, men det kändes som om vi dansade lite för lite, säger Helene Sundström.
  Julgransplundringen var även utannonserad på den stora digitala anslagstavlan vid genomfarten förbi OK-Q8 i Bollnäs. Det kan ha varit en bidragande orsak till den goda uppslutningen.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


LÖRDAGSGODIS. Hugo Karismaa är på tur att få godis av tomten.


HELENE MED BARNBARN. Helene Sundström dansade med barnbarnen Emma-Lee och Tove.


’’RAKETEN’’ AVSLUTADE LEKARNA. Alla fick hoppa upp i luften, nästan som i ett tv-program med Stina Lundberg-Dabrowski.


’’VÄLKOMNA!’’ Hanna Alfredsson hälsar alla välkomna till årets julgransplundring i Dönjegården.


DANSEN GÅR I DÖNJEGÅRDEN. Eva Jansson och Eivor Engelbrektsson i bildens mitt.


HANNA LEDER LEKARNA. Hanna Alfredsson var lekledare.


PLUNDRINGSFIKA. Hembakat kaffebröd. Får man en bit?

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida